Wat wij doen

Geluk kan je vermenigvuldigen als je het deelt

Wat doet Stichting Doingoood foundation?

Onze stichting werft fondsen voor onze partnerprojecten in Afrika. Dit doen wij mede met behulp van enthousiaste vrijwilligers die met zusterorganisatie Doingoood op reis zijn geweest en zich verbonden voelen met het project waar zij geweest zijn. Je vindt een uitgebreide omschrijving van alle partnerprojecten op de website van Doingoood.

Missie van stichting Doingoood foundation

De missie van onze stichting is om een bijdrage te leveren aan verbetering van leefomstandigheden van mensen in Afrika die in armoede leven.

Onze focus ligt uitsluitend bij hulp aan humanitaire projecten. Wij ondersteunen geen initiatieven die zich richten op gebied van milieu, natuur, dieren, politiek, religie of activisme.

 

Visie van stichting Doingoood foundation

Wij realiseren onze missie door de samenwerking met lokale projectpartners in Afrika. Deze partners zijn lokaal geregistreerde NGO’s of CBO’s met een maatschappelijke missie die overeenkomt met die van onze stichting. Door het geven van donaties in geld, middelen en mankracht helpen wij onze projectpartners bij het realiseren van hun doelstellingen.

Doingoood foundation Kilimanjaro Charity Climb

Elke 2 jaar organiseert de stichting de Doingoood foundation Kilimanjaro Charity Climb. Deelnemers aan deze avontuurlijke expeditie voor het goede doel leveren een sportieve prestatie waarvoor zij gesponsord worden.

Eerdere expedities waren in 2014, 2016, 2018 en 2020. In totaal hebben deze 4 expedities ruim € 125.000 aan sponsorgeld opgeleverd. Dit bedrag is, zonder strijkstok, aan verschillende van onze projectpartners geschonken. Een geweldige prestatie!

De leiding van de Kilimanjaro expedities is in handen van voorzitter Anneke Vermeulen, die alle 4 de eerdere expedities naar top van Mount Kilimanjaro heeft begeleid.